5 Easy Facts About schoorsteenvegen Described

Wiki Article

"We hebben een oud huis, dus de isolatie is niet al te best. By using Solvari zijn we involved gekomen satisfied three bedrijven. Ze raden allemaal iets anders aan, dus we zijn blij dat we kunnen vergelijken!"

Regelmatig je schoorsteen vegen is belangrijk om je verwarmingsinstallatie op een veilige manier te blijven gebruiken.

Het is aangeraden om jaarlijks je schoorsteen te laten vegen om optimaal te kunnen genieten van een veilige en goed werkende verwarmingsinstallatie.

Daarnaast kan je verzekeraar in geval van schoorsteenbrand een attest eisen van je schoorsteenreiniging. Kan je dit niet voorleggen omdat je bv. zelf je schoorsteen gereinigd hebt, dan kan de verzekeraar weigeren om tussen te komen in de kosten.

Through het dak: deze methode geniet doorgaans de voorkeur. De schoorsteenveger laat hierbij boven op het dak een verzwaarde borstel geleidelijk aan zakken door de schoorsteen.

Tweejaarlijkse reiniging: heb je een verwarmingsinstallatie op gasoline, dan volstaat het doorgaans om de schoorsteen om de 2 jaar te reinigen.

In Nederland is schoorsteen vegen niet verplicht. Maar als je je schouw niet reinigt, is die veel vatbaarder voor schouwbranden.

Gesmoord vuur vermijden: is de luchttoevoer voor je open haard of kachel niet voldoende? Dan loop je het risico om het vuur te smoren. Hierdoor is het vuur niet heet genoeg en krijgt creosoot de kans om op te bouwen. Dit is prima te vermijden door de schoorsteen goed schoon te vegen.

"Door een lekkage moesten we onverwachts op zoek naar een dakwerker. Uiteindelijk snel in touch gekomen met een aantal bedrijven en na het vergelijken van de offertes ook snel een getekend!"

Schoorsteen renoveren langs binnen (€ one hundred for every meter): hierbij plaatst een schoorsteenveger een nieuw rookkanaal. Je hebt de keuze tussen enkelwandig tuberen en dubbelwandig tuberen.

Efficiëntie:Een schone schoorsteen zorgt voor een betere verbranding en minder rookontwikkeling. Dit betekent dat je minder brandstof verbruikt en meer warmte genereert, wat uiteindelijk besparingen oplevert op je energiekosten.

Krijg je toch te maken achieved een schoorsteenbrand en kan je geen attest of factuur voorleggen van een schoorsteenveger, dan kan de verzekeraar weigeren om uit te betalen. Hij kan dit namelijk als een teken zien dat je niet al het nodige gedaan hebt om de schoorsteenbrand te vermijden.

Gemiddeld moet je een schoorsteen one à two keer for every jaar vegen. Die frequentie is onder meer afhankelijk van hoe vaak je de schoorsteen gebruikt en ook van de soort installatie:

De veegset bestaat uit een touw satisfied daaraan een kogel waaraan een borstel bevestigd is. Via het touw laat je de kogel en borstel click here van op het dak stukje voor stukje in de schouw neer. Beweeg de kogel op en neer om het roet goed los te schuren.

Report this wiki page